2013-10-29 14:29Pressmeddelande

Vinstlott till Läkarmissionen – en halv miljon från Adresslotteriet!

null

Läkarmissionen har i dagarna tagit emot 500 000 kronor som förmånstagare för Adresslotteriet. Den första större utdelningen från lotteriet är en riktig vinslott, då pengarna går till Läkarmissionens arbete att förändra framtiden för utsatta människor.

Läkarmissionen är förmånstagare till Adresslotteriet som ska ge intäkter och möjligheter till Läkarmissionens arbete att hjälpa fler utsatta människor till en bättre framtid. Lotteriet var vid starten våren 2012 en ny form av lotteri där deltagarna prenumererar på en lott och vinner på sin hemadress. Det är endast möjligt att köpa en lott per dragning.

- Vi hade verkligen inte räknat med att Adresslotteriet så snart skulle kunna generera överskott till Läkarmissionen, men det lovar gott inför framtiden, säger Johan Lilja direktor på Läkarmissionen.

Nordic Lottery administrerar lotteriet och tar alla kostnader och risker för dess drift och utveckling. Läkarmissionen är enbart förmånstagare och är den som formellt innehar lotteritillståndet för Adresslotteriet.

- Läkarmissionen har inga som helst kostnader för Adresslotteriet utan det ger oss enbart fler möjligheter att kunna hjälpa människor i nöd, säger Johan Lilja.

För mer information, kontakta gärna:
Johan Lilja, direktor Läkarmissionen 08-620 02 20

Eva Nordenstam, informationsansvarig Läkarmissionen 08- 620 02 

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2012 förmedlade vi närmare 90 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på https://www.facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell