2015-04-01 09:00Pressmeddelande

Uno Svenningsson och Sånger För Livet till Malmö och Karlskrona

Lördagen den 11 april och söndagen den 12 april kommer välgörenhetskonserten Sånger För Livet till Malmö och Karlskrona. Tillsammans med hundratals körsångare från regionen framför Uno Svenningsson och körledare Mats Backlund alltifrån välkända klassiker och finstämda psalmer till moderna visor och melodisk jazz. Målet är att samla in pengar till Läkarmissionens arbete för utsatta barn.

Sånger För Livet är Läkarmissionens konsertserie som genomförs för 17:e säsongen i rad. Musikprojektet reser runt i Sverige och ger konserter tillsammans med storkörer till förmån för övergivna barn i världen. Mellan 150 och 400 körsångare samlas varje konsert och sjunger tillsammans med en känd artist. I Malmö och Karlskrona medverkar Uno Svenningsson, en av Sveriges mest omtyckta artister.

– Sånger För Livet är speciellt för både deltagare och publik. Tillsammans med hundratals körsångare hjälper vi utsatta barn i världen mot en ljusare framtid, samtidigt som vi njuter av fantastisk musik. Jag hoppas därför att så många som möjligt kan komma till konserten, säger Uno Svenningsson, gästartist vid Sånger För Livet i Malmö och Karlskrona.

Mats Backlund är körledare för konsertturnén och tillsammans med bandet Clazz varieras repertoaren med alltifrån finstämda psalmer och visor till pop, melodisk jazz och klassiska mästerverk. Några av de stycken som tolkas är bland annat av Py Bäckman, Vivaldi, Rogers & Hammerstein och Bach.Men publiken kommer även att få höra sånger från Uno Svenningssons egna arkiv, bland annat utlovas en minnesvärd version av ”Under ytan”.

– Det är alltid lika härligt att sjunga med körsångare som sprider en sådan entusiasm och glädje. Genom sångens möte gör vi gott samtidigt som vi delar en speciell konsert med varandra där körsångarna har en ledande roll, säger Mats Backlund, körledare Sånger För Livet.

Sång för utsatta barn
Sedan starten 1998 har nära 40 miljoner kronor samlats in för att förändra framtiden för utsatta människor. I år går överskottet från konserterna till Läkarmissionens projekt ”Vill du bli min skyddsängel”. Projektet syftar till att långsiktigt hjälpa föräldralösa barn till ett värdigt liv.

– Tillsammans med publik och körsångare hjälper vi övergivna barn att få en trygg uppväxt, en ny familj och en ljus framtid. Alla som besöker och medverkar i konserterna är därmed med och gör världen till en bättre plats, säger Anna Olofsson, produktionsledare för Sånger För Livet på Läkarmissionen.

Konserterna med Uno Svenningson äger rum;

  • Lördag den 11 april 2015 i St. Johanneskyrkan Malmö, klockan 17.00
  • Söndag den 12 april 2015 i Amiralitetskyrkan, Karlskrona, klockan 17.00

Läs mer om Läkarmissionens viktiga arbete på: www.lakarmissionen.se.

Information om skyddsängelprojektet: http://www.lakarmissionen.se/portal/page/portal/lakarmissionen/Diverse/Skyddsangel

För mer information och intervjuer kontakta gärna:
Anna Olofsson, produktionsledare för Sånger För Livet, Läkarmissionen.
Telefon: 08-620 02 30
E-post: anna.olofsson@lakarmissionen.se

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2013 förmedlade vi närmare 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på https://www.facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell