2011-12-27 10:38Pressmeddelande

Toppnotering för Webaidshops julhandel!

null

Alla paket är öppnade och julhandeln är till ända. När vi på Läkarmissionen summerar årets julhandel från Webaidshop ser vi till vår stora glädje att den slagit alla tidigare år. Igen. Detta innebär att våra viktiga projekt runt om i världen får ytterligare resurser att jobba med. En betydelsefull skjuts i rätt riktning då det gäller att förflytta människor från beroende till oberoende. Ett stort Tack till alla Givare.

Webaidshop, som är en av de allra första i sitt slag, är Läkarmissionens nätbaserade biståndsbutik där andelar i större projekt delas upp och säljs i mindre bitar. När du handlar i Webaidshop får du ett gåvobevis som du antingen ger bort till någons ära eller behåller själv. Webaidshop är ett allt mer populärt sätt att ge en gåva och ett intressant alternativ till andra mer ”hårda” presenter.

De fem populäraste gåvorna under julmånaden var får till Burkina Faso, vatten till Afrikas horn, get till Nepal, julklappar till barn och kycklingar till El Salvador.

Webaidshop har under hela året visat väldigt goda resultat och att julhandeln också visade samma trend ger en skön klapp i ryggen då arbetet nu startar för att göra Webaidshop ännu bättre och enklare för Läkarmissionens givare som använder det nätbaserade verktyget till sina gåvor.

Vi vill också passa på att tacka er som lämnat en gåva till oss under året och hoppas att vi på något sätt får anledning att mötas även under 2012.

www.webaidshop.se


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell