2014-10-20 10:45Pressmeddelande

Sånger För Livet och Janne Schaffer till Sjuhärad och Jönköpings län

null

Välgörenhetskonserten Sånger För Livet reser ut på turné. Helgen den 25-26 oktober samlas hundratals körsångare från regionen på scen under ledning av Mats Backlund. Gästartist är Janne Schaffer.

– Det är fantastiskt att med kulturens hjälp kunna förena nytta och nöje. I år känns det extra viktigt med tanke på de katastrofer som pågår världen över, säger Janne Schaffer, gästartist i Sjuhärad och Jönköpings län.

Sånger För Livet hålls 2014 för sextonde året i rad av biståndsorganisationen Läkarmissionen. Konserten turnerar mellan olika orter i landet från år till år och hålls till förmån för Läkarmissionens biståndsarbete. Fokus är att samla fler ”Skyddsänglar”, människor som långsiktigt vill bidra till att hjälpa övergivna och utsatta barn.

I Jönköpings län hålls konserten i Anderstorps kyrka kl. 17.00 söndagen den 26 oktober. Repetition med endast körerna är på söndagen den 12 oktober kl. 13-16. Sjuhärads konsert hålls i Gustav Adolfs kyrka i Borås kl. 17.00 på lördagen den 25 november. Repetition med endast körerna är på lördagen den 11 oktober kl. 10-13.

Janne Schaffer gjorde i fjol premiär i Sånger För Livet och årets turné är hans andra i ordningen. I år gästas han av Tobias Ågren och pianisten Peter Ljung.

– Jag hoppas att vi kan utöka och utveckla mina låtar och göra det tillsammans med körerna. Förra året var det fantastiskt att möta så många körister som är riktigt sugna på att sjunga. Det skapar en skön gemensam glädje, säger Janne Schaffer.

Biljetter säljs via ticnet.se 077 – 170 70 70, eller i respektive konserthall två timmar före konserten.

Sånger För Livet hösten 2014
Lördag 25 oktober:
Borås, Gustav Adolfs kyrka kl. 17.00. Gästartist: Janne Schaffer (repetition lördag 11 oktober kl. 10–13).
Söndag 26 oktober: Anderstorp, Anderstorps kyrka kl. 17.00. Gästartist: Janne Schaffer (repetition söndag 12 oktober 2014 kl. 13–16).
Lördag 15 november: Filipstad, Filipstads kyrka kl. 16.00. Gästartist: Sonja Aldén (repetition lördag 8 november 2014 kl. 10–13).
Söndag 16 november: Gävle, Heliga Trefaldighetskyrkan kl. 17.00 Gästartist: Sonja Aldén (repetition söndag 9 november 2014 kl. 13–16).

Länk till hur du blir Skyddsängel och kan stödja utsatta och övergivna barn.

För mer information och intervjuer, kontakta gärna: 
Mats Backlund, dirigent, 0705- 687 288
mats.backlund@svenskakyrkan.se

Anna Olofsson, kontaktperson Sånger För Livet och Läkarmissionen, 08-620 02 30
anna.olofsson@lakarmissionen.se

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2013 förmedlade vi närmare 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på https://www.facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell