2011-02-17 11:42Pressmeddelande

Rune och Rebecca reser till Etiopien

Det skiljer 59 år mellan Rune och Rebecca Örnevall. Men när det gäller intresset för våra medmänniskor i Etiopien skiljer det absolut ingenting. Farfar Rune reser nu med sitt barnbarn till Addis Abeba och besöker Läkarmissionens projekt Hope for children in Ethiopia.

Äventyret började med en enkel fråga:

- Ska vi inte resa någonstans du och jag, Rebecca?

Rebecca, 17 år, undrade om de inte kunde åka till ett hjälpprojekt i stället för till Cypern, eller kanske Turkiet. Rune, som nyligen skänkt pengar till Läkarmissionen tyckte det var en utmärkt idé och kontaktade oss.

Efter några samtal bestämdes resmålet till Etiopien och projektet Hope for children in Ethiopia. Ett projekt som hjälper barn bort från ett liv med extremt långa arbetsdagar och utan någon egentlig lön till en balanserad vardag av arbete och utbildning. Målet med projektet är att så småningom helt eliminera rekryteringen av barnarbetare från landsbygden till huvudstaden.  (Läs mer om projeket här)

Rune och Rebecca, som redan packat sina väskor, åker nu på söndag till Nya Blomman som Addis Abeba betyder. Rebecca, som läst boken ”Andra chansen” av Bertil Åkerlund ser speciellt fram emot mötet med huvudpersonen i boken, Gizachew Ayka, som är föreståndare för Hope for children in Ethiopia och stor idol bland de etiopiska barnen.

Resan, som de själva betalar för, kommer med största sannolikhet att förändra Runes och Rebeccas liv. Intrycken man får när man besöker ett hjälpprojekt för första gången stannar kvar. Länge.

Till Etiopien åker också Cecilie Östby från Läkarmissionen och fotografen Torleif Svensson. Deras medverkan kommer att resultera i ett längre reportage i tidningen Svenska Journalen.
Ni som vill följa Rune och Rebeccas resa kan läsa deras blogg på http://resantilletiopien.blogspot.com/


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell