2021-01-18 13:30Pressmeddelande

Medarbetare har omkommit under våldsamheter i Krinding, Darfur

Det är med stor sorg Läkarmissionen och International Aid Services Sudan (en operativ del av Läkarmissionen) meddelar att en av våra medarbetare omkommit under våldsamheterna den 16 januari 2021 mellan stridande grupperingar i flyktinglägret Krinding, nära El Geneina, West Darfur, Sudan. Det är en långvarig och erfaren medarbetare som har ryckts ifrån oss och det är en tragisk förlust. Våra tankar går givetvis till vår medarbetares familj samt även till andra medarbetare i området, som har drabbats av våldsamheterna på olika brutala sätt.

I Darfur-regionen har det interkommunala våldet fördubblats under andra halvan av 2020, med 28 incidenter jämfört med 15 mellan juli och december 2019. Enbart West Darfur-staten står för hälften av de 40 incidenter som rapporterats i hela Darfur-regionen (FN OCHA).

IAS Sudan har arbetat i Väst-Darfur sedan 2003 för att stödja människor på flykt och att stärka lokalsamhället. Vårt fokus är att tillhandahålla långsiktiga lösningar för att se till att hushåll, jordbruk och boskap, får tillgång till vatten. Det är insatser som gör stor skillnad när det gäller att minska interna konflikter och stridigheter.

 


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen är en svensk hjälporganisation som sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. Vi genomför internationellt utvecklingsarbete och humanitära insatser i ett 40-tal länder med tyngdpunkt på Afrika. Vår primära målgrupp är kvinnor och barn som lever i utsatthet. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.