2011-06-29 14:35Pressmeddelande

Läkarmissionen på Grön festival

null

En festival kan förändra framtiden för utsatta människor. Läkarmissionen är partner under Stockholm Green Festival 1-3 juli. Det betyder att när en besökare köper en flaska vatten, lämnar in sina gamla leksaker eller handlar från vår Second Hand - går pengarna till Läkarmissionens hjälpinsatser runt om i världen.

 

I Uganda återvänder människor till sina hembyar efter att levt i många år som flyktingar. Vattnet är av stor betydelse för att de ska kunna bygga upp sina liv igen. I nordöstra delen av landet borrar Läkarmissionen 7 nya brunnar som ger livsnödvändigt vatten till över 4000 människor.

För pressfrågor kontakta: johanna.kratz@lakarmissionen.se 08-620 234 eller 073-512 43 34.

 

Läkarmissionen arbetar för att förändra framtiden för utsatta människor. Vi förmedlar över hundra miljoner kronor varje år till hjälparbeten i fyra världsdelar främst i Afrika. Genom våra satsningar på social omsorg, utbildning och självförsörjning får hundratusentals människor chans till en bättre framtid. Den största delen av pengarna är skänkta av privatpersoner i Sverige - ett förtroende vi är mycket stolta över.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell