2011-02-28 11:20Pressmeddelande

Läkarmissionen: Mamma är bäst - om hjälpen ska nå fram!

null

För barn som växer upp i fattiga familjer finns det en person som är lite viktigare än alla andra: mamma. Hon tänker alltid i första hand på sina barn och gör nästan vad som helst för att de ändå ska klara sig.

39-åriga Vijaya och hennes man Selvamani bor i byn Nagar i södra Indien och var från början väldigt fattiga. När barnen började skolan, kunde de inte alltid betala skolavgifterna. Men för ett par år sedan fick Vijaya hjälp av vår lokala partner,  Hand in Hand,  att gå en sömmerskekurs, som avslutades med att hon kunde skaffa en egen symaskin. Det blev början till en stor förändring i familjens liv.

Deras tre barn, en 17-årig dotter och två söner, 14 och 9 år gamla, har idag stora drömmar om framtiden. ”Jag ska bli dataingenjör”, berättar dottern stolt. Hennes 14-årige bror vill bli polis när han blir stor, medan den yngste ännu inte vet riktigt vad han vill bli.

Deras drömmar är möjliga tack vare Vijayas fina kuddar, som hon levererar till några butiker i storstaden Chennai.Förut var familjen helt beroende av mannens inkomst, som är mycket oregelbunden. Faktum är att hennes kuddar säljer så bra att hon funderar på att anställa en medhjälpare.

Tack vare Läkarmissionens givare finns det hundratals kvinnor i södra Indien som kan berätta en liknande historia.  Samtidigt är det hundratals andra mammor som skulle behöva få samma chans att ge sina barn ett bättre liv.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell