2013-02-11 15:53Pressmeddelande

Läkarmissionen inleder samarbete med Mäklarringen

null

Läkarmissionen och Mäklarringen inleder ett omfattande samarbete där mäklarkontor över hela Sverige bidrar till ett av Läkarmissionens biståndsprojekt i Moçambique. Projektet ger övergivna barn en chans till en trygg uppväxt i ett nytt hem hos en ny familj.

Läkarmissionen arbetar med att förändra framtiden för utsatta människor genom biståndsprojekt i 35 länder spridda över fyra världsdelar. Nu inleds ett rikstäckande samarbete med Mäklarringen, som kommer att stödja ett projekt riktat till barn i den hårt aidsdrabbade och fattiga Manica-provinsen i Moçambique.

– Vi är väldigt glada över att vårt samarbete med Mäklarringen nu utökas till samtliga kontor i landet. Ju fler som är med och bidrar, desto fler barn kan få en bättre framtid. Vi kommer att följa insamlingen med stort intresse och stor tacksamhet, säger Johan Lilja, direktor för Läkarmissionen.  

Projektets hjärta är ett center, som just nu rustas upp, där övergivna barn får bo innan de är redo att flytta till sina nya familjer. Allt från hela hus till madrasser och rent vatten kommer att behövas. Men kanske viktigast av allt är att hjälpa barnen att bearbeta sina trauman och att utbilda de nya fosterföräldrarna, så att barnen får en trygg start i livet.

– Vi har märkt av ett starkt engagemang ute på våra lokalkontor för den här typen av projekt. Vårt hjärta slår för Läkarmissionens arbete. Det känns viktigt och bra att vara med och hjälpa till med en gemensam satsning där alla våra kontor medverkar, säger Mats Limnefelt, vd för Mäklarringen.

Samarbetet går ut på att Mäklarringens samtliga kontor samlar in pengar till det gemensamma projektet i Moçambique under en tvåårsperiod. Varje gång Mäklarringen säljer en bostad skänker de pengar i säljarens namn till Läkarmissionens arbete i Moçambique.

Fakta nedan:
- Treåriga Sne har fått ett nytt hem genom Läkarmissionen (bild)
Om Mäklarringen

För mer information, kontakta gärna:
Johan Lilja, direktor Läkarmissionen, 08-620 02 20
johan.lilja@lakarmissionen.se

Mats Limnefelt, vd Mäklarringen, 08-703 25 10, 0705-94 38 89
mats.limnefelt@maklarringen.se

Treåriga Sne har fått ett nytt hem genom Läkarmissionen
Treåriga Sne övergavs på ett sjukhus när hon var ett år gammal. Som tur var kom hon till Läkarmissionens hjälpcenter Place of Restoration i Sydafrika. Där arbetar man för att barnen ska få nya familjer och sedan några månader tillbaka bor Sne hos Oit och Elsie Mselekus. De har två vuxna pojkar sen tidigare, men tyckte att det ”saknades ett barn i huset”. Vägen för Sne till sin nya familj är noga förberedd och de nya föräldrarna får både utbildning och stöd. Det viktigaste är att barnen får kärlek och trygghet, inte hur familjen ser ut eller deras ekonomiska standard. Nu bygger Läkarmissionen ett liknande center i Moçambique, för att hjälpa föräldralösa och övergivna barn till nya familjer. Det är hit pengarna från Mäklarringen går. För att hjälpa barn som Sne till en ny familj.

Om Mäklarringen
Mäklarringen bildades 1981 och är en av få rikstäckande och medlemsägda mäklarkedjor i landet. Idag har kedjan närmare 70 butiker över hela Sverige samt butiker i Spanien och Turkiet. I över 30 år har vi hjälpt våra kunder med trygga bostadsaffärer. Alla våra mäklare är specialister på sin lokala marknad. Läs mer på www.maklarringen.se

   

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2011 förmedlade vi närmare 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på https://www.facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell