2018-04-04 09:33Pressmeddelande

Läkarmissionen gör Mammagalan – en tv-sänd galakväll för världens alla mödrar

null

Biståndsorganisationen Läkarmissionen bedriver sedan 1958 hjälparbete över hela världen, både akut humanitär hjälp och långsiktiga insatser. Nu vill de rikta särskilt fokus på världens alla mammor och har gjort gemensam sak med Expressen och Kanal 5. 

– Vi tycker att det är hög tid att hylla alla mammor. I vårt hjälparbete blir det tydligt att det är mammorna som bär världen. En satsad krona på en mamma är en satsad krona på hela samhället för en mamma bidrar ofta till hela familjen, säger Johan Lilja, direktor för Läkarmissionen.

En kväll för världens mammor

Mammagalan är en helt ny gala. Den kommer att äga rum på Berns den 27 maj 2018 och livesänds i kanal 5 klockan 20:00 till 22:00.

Under galan kommer Det stora mammapriset att utses, populära artister att uppträda och vi får följa mammor i Tanzania, Sydafrika och Bangladesh i dokumentära inslag. Under kvällen kommer svenska folket ha möjlighet att bli månadsgivare – och därmed stötta Läkarmissionens långsiktiga arbete att förändra framtiden för mammor i världen!

Mammagalan går av stapeln för första gången i år, men planen är att den ska bli ett årligt återkommande evenemang.

Att satsa på mammor är att satsa på framtiden och genom Läkarmissionen kan du vara med och bidra till långsiktiga utvecklingsprojekt och ge mammor mandat och möjligheter att driva en positiv förändring.

Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. 

Läs mer på lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell