2015-09-07 11:45Pressmeddelande

Läkarmissionen gör akutinsats för flyktingar från Syrien

null

Tusentals människor på flykt mot trygghet sitter fast i Ungern och situationen blir allt svårare. Därför skickar Läkarmissionen tillsammans med Erikshjälpen och Human Bridge en akut sändning med förnödenheter till Budapest. Läkarmissionen stöttar också lokala organisationer i både Ungern och Serbien i deras arbete för att hjälpa flyktingar där. 

– Jag tror ingen enda människa är oberörd av de syriska flyktingarnas situation. Läkarmissionen har länge stött en insats för de allra fattigaste som inte kommer längre än till Libanon, men nu vill vi även agera på europeisk mark, säger Johan Lilja, direktor för Läkarmissionen.

Tusentals människor på flykt från Syrien har den senaste tiden sökt sig till Ungern. Många har tagit sig dit till fots med förhoppningen att ta sig vidare ut i Europa och är svårt medtagna. Behovet av tak över huvudet, sjukvård, mat och vatten och andra livsnödvändigheter är stort och ökar varje dag.

Läkarmissionen har kontakt med lokala hjälporganisationer som hjälper så många de kan, men som i dag måste prioritera mammor och barn för både pengar och förnödenheter håller på att ta slut.

Därför har Läkarmissionen valt att tillsammans med Human Bridge och Erikshjälpen skicka en akut sändning med förnödenheter till Budapest för att stötta de insatser som görs på plats. Dessutom stöttar Läkarmissionen insatser som genomförs i ungerska städer nära den södra gränsen och i Serbien.

Så kan du hjälpa flyktingarna från Syrien via Läkarmissionen:
Ge 100 kr genom att sms:a akuthjälp100 till 72980
Ge valfri gåva via Swish till 123 900 02 17
Ge valfri gåva via plusgiro 90 00 21-7 
Ge valfri gåva via Läkarmissionens hemsida: http://www.lakarmissionen.se/

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2014 förmedlade vi mer än 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på https://www.facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell