2009-11-17 16:15Pressmeddelande

Läkarmissionen firar boksuccé

null

Hösten 2004 utkom dokumentärromanen "Hon ville överleva" (Libris/Läkarmissionen), som handlade om en liten flickas öde i aidsepidemins och våldets Sydafrika. Boken berörde många läsare starkt, och en uppföljare har länge varit efterfrågad.

Nu finns den här och den nya boken heter "Den långa vägen till trygghet" (Läkarmissionen) och berättar fortsättningen om flickan Sne, som vid knappa sex års ålder såg sin mormors mördas och som något år senare förlorade sin mamma och lillasyster i aids.

I den nya boken berättas om hur Sne, som i dag är en ung kvinna, letar efter sin försvunna storebror och hur hon söker motivet till mordet på mormor.

"Den långa vägen till trygghet" utkommer i dagarna - menär redan en succé, beställd i 20 000 exemplar. Boken ges som premie till de människor som med en penninggåva stött bygget av en ny spädbarnsavdelning på centret Place of Restoration i Margate på Sydafrikas östkust.

Centret, som har stark svenskkoppling, arbetar med att finna fosterfamiljer åt utsatta och övergivna barn. Behovet av den nya spädbarnsavdelningen är akut, eftersom antalet föräldralösa barn i det hårt aidsplågade Sydafrika ständigt ökar.

Böckerna om Sne har skrivits av journalisten och författaren Berthil Åkerlund.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell