2008-09-01 17:01Pressmeddelande

Läkarmissionen firar 50 års jubileum.

null

Läkarmissionen firar 50 år 2008 med att bygga en skola för utsatta barn i Etiopiens huvudstad Addis Abeba, där vår partner Hope for Children in Ethiopia (HCE) gör mycket framgångsrika insatser för gatubarn, slavbarn och barn vars familjer är för fattiga för att gå i vanlig skola.

Skolan byggs i stadsdelen Guara och kommer att ha plats för 185 elever. Bygget bekostas av en speciell Jubileumsinsamling, som redan nu har överträffat alla förväntningar. Pengarna räcker till att bygga ännu en skola. Det finns också behov av ett hjälpcenter i södra Etiopien, varifrån slavbarnen i Addis Abeba rekryteras.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell