2015-03-26 09:00Pressmeddelande

Kvittrande och välgörande påskägg

null

Äntligen dags för påsk och umgänge med familj och vänner. En välgörande gåva att ge bort under högtiden är Läkarmissionens kycklingpaket. Det ryms i både påskägg och blombukett och fungerar även utmärkt att ge som det är eller att skicka. För 100 kronor hjälps utsatta vuxna och barn till en bättre framtid, som bland annat Daniela, Carlos och Evelyn i El Salvador.

 – För bara 100 kronor hjälper du en familj i El Salvador. Med 25 kycklingar, gödning, verktyg och en utbildning i djurhållning plus konsten att driva ett eget litet företag förändrar vi förutsättningarna för utsatta, säger Eva Nordenstam, informationsansvarig på Läkarmissionen.

Familjen Calderón i San Antonio, Masahuat, är en av många fattiga i El Salvador som fått ett kycklingpaket från Läkarmissionens givare. Hela familjen, mamman Evelyn och barnen Carlos och Daniela, 12 respektive 8 år, hjälps åt att ge djuren vatten, mat och att pyssla om dem. Barnens pappa har emigrerat till USA och har inte råd att skicka pengar till familjen. När kycklingarna är stora nog säljs de och för pengarna kan familjen köpa nya, utveckla sin farm och köpa mat till sig själva.

Kycklingpaketen mycket för de utsatta familjerna som är målgruppen för Läkarmissionens projekt. Ekonomi blir bättre och de får lära sig att driva en enkel verksamhet som innebär nya möjligheter att kunna försörja sig själva. En förbättrad ekonomi ger också tryggare sammanhang för utsatta barn och minskar riskerna för att bli rekryterad till kriminella gäng som ständigt söker nya medlemmar.

– Vi är innerligt tacksamma för allt vi fått, nu kan jag bland annat vara hemma på kvällarna och hjälpa till med läxläsningen. I framtiden drömmer jag om att kunna ha en större produktion, bygga större hönshus och att kunna stötta mina barns fortsatta studier, säger Evelyn Calderón.

Om El SalvadorEl Salvador är det minsta landet i Centralamerika och genomled under 80- och 90-talet ett inbördeskrig. Landet har sedan dess upplevt stora problem med ökad kriminalitet kopplade till olika gäng. Den officiella analfabetismen bland befolkningen över 15 år är 16 procent. 

Vill du också ge bort en påskpresent som gör skillnad? Köp då ett kycklingpaket för 100 kronor på lakarmissionen.se/kyckling.

Här kan du se en film från El Salvador när en familj får ta emot kycklingar, http://bit.ly/1GrlQ5h

För mer information:
Eva Nordenstam von Delwig, Informationsansvarig på Läkarmissionen
Telefon: 070-416 38 08, e-post: eva.nordenstam@lakarmissionen.se

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2013 förmedlade vi närmare 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på https://www.facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell