2017-07-26 09:00Pressmeddelande

Körsångare till insamlingskonsert med Sonja Aldén och Shirley Clamp

null

Sånger För Livet är Läkarmissionens årliga körarrangemang och turnerar mellan olika trakter i landet. Konserterna engagerar varje år hundratals körsångare och än finns chans att vara med i höstens turné och sjunga för utsatta barn i världen.

”De körer som inte är med går miste om något. Alla i vår kör vill vara med år efter år”, säger körsångaren Ann-Britt Andersson.

Turnén gästar sex orter under hösten med start i Värmland i september. Gästartisterna, Sonja Aldén och Shirley Clamp, har båda erfarenhet från tidigare Sånger För Livet.

”Det känns bra att kunna vara en del av Läkarmissionens stora och viktiga arbete. Jag hoppas och tror att vi kan göra skillnad tillsammans, ” säger Sonja Aldén.

”Det är kul och inspirerande att stå på scen med så många körsångare, och att kunna bidra och hjälpa till är anledningen till att jag en gång ville bli sångerska”, säger Shirley Clamp.

Musikalisk ledare är Mats Backlund som till vardags är en uppskattad musikinspiratör och lett Sånger För Livet under nio år. Årets repertoar är en blandning av allt från klassisk körsång till gospel, kända visor och popklassiker.

Förhoppningen är att turnén ska vara en unik musikalisk upplevelse och samtidigt inspirera fler att bli Skyddsänglar och engagera sig i Läkarmissionens arbete för övergivna och utsatta barn. 

Körplatserna går åt men vi håller anmälan öppen så länge vi har platser kvar att fylla”, säger Anna Olofsson som är projektledare för Sånger För Livet. 

September, Sonja Aldén
16 september Ekshärads kyrka Hagfors kommun 
17 september Amnehärads kyrka Gullspång kommun

Oktober, Shirley Clamp

14 oktoberNorra Sandsjö kyrka Nässjö kommun
15 oktober Mjölby kyrka Mjölby kommun

November, Sonja Aldén

11 november Norra Vånga kyrka Vara kommun 

Shirley Clamp
12 november Ansgarskyrkan Västerås kommun

Kontakt:
Läkarmissionen,
Richard Niklasson, 08 620 02 92, richard.niklasson@lakarmissionen.se

Shirley Clamp, Sussie Holm, 073-433 55 50 sussie.holm@umusic.com,

Sonja Aldén, Ulrika Hammar, 070-529 53 12 ulrika.hammar@umusic.com,


Mer information om anmälan och Sånger För Livet finns här.

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2016 förmedlade vi mer än 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd.

Läs mer på lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell