2017-09-13 08:20Pressmeddelande

Kända artister & barnkör från Stockholm sjunger för Världens Barn

null

Anders Ekborg, Gladys del Pilar och barn från Adolf Fredriks musikklasser är några av de som medverkar i en insamlingskonsert för Världens Barn i Stockholm den 30 september. Förhoppningen är en publiksuccé med många stora hjärtan som klappar för barns tryggare framtid.

” Vi kan hjälpa barn att få gå i skolan”, säger en av eleverna från Adolf Fredriks musikklasser.

Anders Ekborg, Gladys del Pilar, gospelkören The Masters Voice, runt sextio sjätteklassare från Adolf Fredriks Musikklasser samt en kompgrupp under ledning av Marcus Möller medverkar alla i konserten för insamlingskampanjen Världens Barn. Konserten arrangeras i Stockholm den 30 september av Världens Barn tillsammans med Läkarmissionen.

Det är fri entré och under kvällen kommer den som vill kunna ge ett bidrag till insamlingen. De medverkande artisterna ger bort sitt arvode, och andra medverkande och Immanuelskyrkan ställer upp gratis för Världens Barn.

”Vi räknar med att många stockholmare kommer för den fina musikens skull, men också för att göra en insats för Världens Barn”, säger projektledare Richard Niklasson från Läkarmissionen.

Tid och plats: 30 september klockan 17.00 i Immanuelskyrkan
Entré:
Gratis. Insamling till Världens Barn kommer ske under kvällen (Swish eller kontanter).
Arrangörer:
Läkarmissionen och Världens Barn region Stockholm


Kontakt:
Richard Niklasson, projektledare event och konsert på Läkarmissionen, 08 620 02 92, richard.niklasson@lakarmissionen.se

Hanna Rosell, projektledare (Världens Barn) Läkarmissionen, 08-620 02 35,
hanna.rosell@lakarmissionen.se

För mer information och bidrag till Världens Barn: varldensbarn.se

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2016 förmedlade vi mer än 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd.

Läs mer på lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell