2008-10-27 14:37Pressmeddelande

Julklappar till fattiga barn

null

Hej Nyhetsredaktionen!

Här kommer ett reportagetips:

Just nu håller många tusen barn i låg- och mellanstadiet på att slå in julklappar till jämnåriga i bland annat Moldavien, Ukraina och Rumänien.

Alla paket har samma innehåll, till exempel en tandborste och en bild på något typiskt svenskt. Tandborste och tandkräm är sådana saker som de svenska barnen tycker det är tråkigt att ge bort, men ofta är de favoriterna när paketen öppnas. I alla fall om det är en rolig tandborste.

Läs mer på: www.lakarmissionen.se och klicka på Aktion Julklappen. Där finns mer information och en lista på alla skolor som har anmält sig, adresser och telefonnummer till kontaktpersoner. Gå in på anmälda skolor och sortera efter ort eller postnummer för att se om skolor i ert upptagningsområde är med. Listan med anmälda skolor uppdateras kontinuerligt.

Sista inlämningsdag för julklapparna är fredagen 28 november. De flesta skolor packar sina paket några veckor innan dess. De olika kontaktpersonerna på skolorna vet mer.

Ett reportage från en svensk skolklass är inte bara "trevlig läsning", det är också att markera för barnen att deras engagemang för andra är viktigt!

Om ni har fler frågor om "Aktion julklappen" är ni välkomna att höra av er till mig.

Vänliga hälsningar

Eva Nordenstam

Läkarmissionen

08-620 02 08

eva.nordenstam@lakarmissionen.se


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell