2015-02-05 09:00Pressmeddelande

Janne Schaffer och Sånger För Livet till Åmål och Skara

null

Helgen den 7-8 februari kommer välgörenhetskonserten Sånger För Livet till Åmål och Skara. Tillsammans med hundratals körsångare från regionen framför Janne Schaffer och körledare Mats Backlund kända stycken från bland annat Björn J:son Lindh, Vivaldi och ABBA. Målet är att samla in pengar till Läkarmissionens arbete för utsatta barn.

Sånger För Livet är Läkarmissionens konsertserie som genomförs för 17:e säsongen i rad. Musikprojektet reser runt i Sverige och ger konserter tillsammans med storkörer till förmån för övergivna barn i världen. Mellan 150 och 400 körsångare samlas varje konsert och sjunger tillsammans med en känd artist. I Åmål och Skara medverkar Janne Schaffer, en av Sveriges mest framstående gitarrister samt vokalisten Tobias Ågren.

– Sånger För Livet är ett unikt initiativ att få vara en del av och tillfälle att njuta av. Tillsammans med hundratals körsångare får jag skapa fantastisk musik och samtidigt hjälpa utsatta barn i världen mot en ljusare framtid, säger Janne Schaffer, gästartist i Sånger För Livet i Åmål och Skara.

Mats Backlund är körledare för konsertturnén och tillsammans med bandet Clazz varieras repertoaren med alltifrån finstämda psalmer och visor till melodisk jazz och klassiska mästerverk. Några av styckena som tolkas är bland annat från Björn J:son Lindh, Vivaldi och ABBA.

– Det är alltid lika härligt att sjunga med körsångare som sprider en sådan entusiasm och glädje. Genom sångens möte gör vi gott samtidigt som vi delar en speciell konsert med varandra där körsångarna har en ledande roll, säger Mats Backlund, körledare Sånger För Livet.

Sång för utsatta barn
Sedan starten 1998 har nästan 40 miljoner kronor samlats in för att förändra framtiden för utsatta människor. I år går överskottet från konserterna till Läkarmissionens projekt ”Vill du bli min skyddsängel”. Projektet syftar till att långsiktigt bidra till och ge utsatta barn chans till ett värdigt liv. 

– Tillsammans med publik och körsångare hjälper vi övergivna barn att få en trygg uppväxt, ett hem och en ny framtid. Alla som besöker och medverkar i konserterna är därmed med och gör världen till en bättre plats, säger Anna Olofsson, produktionsledare för Sånger För Livet på Läkarmissionen.

Sånger För Livet våren 2015
Lördag 7 februari: Åmål, Åmåls kyrka klockan 17.00. Gästartist: Janne Schaffer.
Söndag 8 februari: Skara, Skara Domkyrka klockan 18.00. Gästartist: Janne Schaffer.
Lördag 11 april: Malmö, St. Johanneskyrka klockan 17.00. Gästartist: Uno Svenningsson.
Söndag 12 april: Karlskrona, Amiralitetskyrkan klockan 17.00. Gästartist: Uno Svenningsson.

Läs mer om Läkarmissionens skyddsänglar på www.läkarmissionen.se

För mer information och intervjuer, kontakta gärna:

Anna Olofsson, produktionsledare för Sånger För Livet på Läkarmissionen, 08-620 02 30 anna.olofsson@lakarmissionen.se

Om Läkarmissionen
Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2013 förmedlade vi närmare 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på https://www.facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell