2009-03-25 13:47Pressmeddelande

Garanterat glasfri kyckling

null

Läkarmissionens gåvobutik WebaidShop.se säljer kycklingar under hela våren. Men oroliga kunder kan lugna sig, trots den senaste tidens kycklinglarm. WebaidShop återkallar inga kycklingar eftersom de är garanterat glasfria.

WebaidShops kycklingar levereras i Uganda och Indien. Sajtens partners, Adra Uganda respektive Svenska missionskyrkan och Hindustani Covenant Church, har inga planer på att fylla djuren med glas innan de överlämnas till fattiga familjer.

Kycklingarna i de båda länderna ingår i "hjälp till självhjälps-projekt" som ska ge de allra fattigaste ökade möjligheter att försörja sig själva. På WebaidShop.se kostar ett hönseri i Indien 180 kronor och en kyckling i Uganda 50 kronor.

Läs mer på WebaidShop.se.

Kycklingar till Ntungamo, Uganda

Kycklingar till Maharashtra, Indien


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell