2016-05-26 16:30Pressmeddelande

En morsdagspresent som räddar liv

null

Genom Läkarmissionen kan du köpa en förlossning på bara några sekunder. Sms:a MORSDAG till 729 72, det kostar 150 kronor. Som tack får du ett sms-svar med en hälsningsbild du kan skicka vidare. Men viktigast av allt: gåvan innebär att en fattig kvinna i Kongo eller Tanzania får en säker förlossning.

Varje år dör hundratusentals fattiga kvinnor av sin graviditet eller förlossning. Läkarmissionens arbete ger utsatta kvinnor i Tanzania och DR Kongo möjlighet att föda i en ren och medicinsk miljö med professionell hjälp. En skillnad som kan betyda allt för både mor och barn.

Fördelarna med att föda på sjukhus är många. Förutom den säkra miljön ges information om preventivmedel och familjeplanering, dessutom vaccineras alla nyfödda barn och deras hälsa kontrolleras och följs upp.

Förutom via sms kan du köpa förlossningen på Läkarmissionens webb.

Du kan välja mellan en förlossning i Kongo (150 kr), Tanzania (215 kr) eller en komplicerad förlossning (450 kr).

Kontakt:

Maria Stålgren, Hälsoprogramansvarig, Läkarmissionen.

08-620 02 94

maria.stalgren@lakarmissionen.se

Maria är även gästföreläsare i ämnet global hälsa på Karolinska Institutet och har många års erfarenhet av arbete vid Panzisjukhuset i DR Kongo. 

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2015 förmedlade vi mer än 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell