2018-07-11 13:11Pressmeddelande

En möjlighet lokala körsångare inte får missa!

null

Ungefär 600 000 svenskar sjunger i kör, enligt Svenska Körförbundet. Kanske ännu fler. Det är något som Läkarmissionen märker av när det återigen är dags att anmäla sig till årets Sånger För Livet-turné. I höst reser Sofia Källgren och Anna Stadling till en ort nära er – där lokala körsångare har möjlighet att musicera med någon av artisterna, i en konsert för utsatta barn i världen.

Sånger För Livet är Läkarmissionens turnerande konsertarrangemang som på varje ort samlar hundratals körsångare. Tillsammans med någon av landets mest folkkära artister ger de sen en konsert för övergivna och utsatta barn runt om i världen.

Sofia Källgren och Anna Stadling turas om att gästa årets turné, tillsammans med dirigenterna Mats Backlund och Petra Falk. Turnén kommer att besöka nio orter, i lika många landskap, mellan september till november.

De båda sångerskorna finns tillgängliga för intervju om sin medverkan i arbetet för utsatta barn, kontaktuppgifter finner du längre ned. 

”Jag ser fram emot samarbetet med alla körsångare och känslan att vi tillsammans kan bidra genom att musicera ihop och samtidigt skapa ett engagemang”, säger Sofia Källgren.

”Att göra de här konserterna känns helt rätt”, säger Anna Stadling.


Tider & platser:

15 september, Sala (Västmanland/Uppland)
Kristina kyrka kl. 16
Anna Stadling & Petra Falk

22 september, Veddige (Halland)
Veddige kyrka kl. 16
Sofia Källgren & Mats Backlund

23 september, Grangärde (Dalarna)
Grangärde kyrka kl. 17
Sofia Källgren

6 oktober, Säffle (Värmland)
By kyrka Säffle, Värmland kl. 16
Anna Stadling & Petra Falk

7 oktober, Pålsboda, Svennevad (Närke)
Svennevads kyrka kl. 17
Anna Stadling & Petra Falk

13 oktober, Torup (Halland)
Torups kyrka kl. 16
Sofia Källgren & Mats Backlund

14 oktober, Eksjö (Småland)
Eksjö kyrka kl. 17
Sofia Källgren & Mats Backlund

10 november Höganäs (Skåne)
Himmelsfärdskyrkan kl.16
Sofia Källgren & Mats Backlund

11 november Frändefors (Dalsland)
Frändefors kyrka kl. 17
Sofia Källgren & Mats Backlund

Mer information och köranmälan finns på Läkarmissionens hemsida.

Kontakt:
Läkarmissionen
Projektledare, Richard Niklasson, 08 620 02 92, richard.niklasson@lakarmissionen.se

Sofia Källgren
Intervju med Sofia (telefon) bokas gärna med framförhållning via anna.olofsson@lakarmissionen.se 073-803 30 11.

Anna Stadling
Presskontakt, Liza Berthelsen, 070-224 40 63, liza@border.se
I samarbete med MTA Production, Hilda Sandgren, 070-440 85 00, hilda@mtaprod.se

Fakta: 

Sånger För Livet har arrangerats av Läkarmissionen i olika former i 20 års tid. Syftet med konserterna är att inspirera fler att bli Skyddsänglar hos Läkarmissionen. Människor som genom ett månatligt bidrag vill vara med och rädda barns liv. Ge barn en värdig framtid.

Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. 

Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell