2011-02-02 15:19Nyheter

Läkarmissionen har en populär webbshop

null

Läkarmissionens webbshop, WebaidShop ökade sin julförsäljning med 30% 2010 jämfört med samma period året innan.

WebaidShop är ett relativt nytt sätt att konkret bidra till Läkarmissionen och de projekt som de stödjer runt om i världen. Att denna typ av bistånd har blivit populärare visar årets försäljning som totalt uppgår till cirka tre miljoner kronor.

Hur fungerar WebaidShop

En tydlig del av projektet, till exempel ett djur med tillhörande utrustning, skapar en produkt som sedan läggs upp i shoppen. När man handlar i butiken öronmärks pengarna till det projekt som produkten är kopplad till. Läkarmissionen ser till att den partner som arbetar med projektet får sina pengar. Den som handlar får ett snyggt gåvobevis att ge bort till någon vän.

Ny produkt

Den senast tillagda produkten i butiken är kopplad till ett projekt i Mozambique. Projektet som Läkarmissionen stödjer hjälper unga flickor att i samma grad som sina pojkkompisar få utöva idrott av olika slag. Projektet är mest inriktat på fotboll och paketet som går att handla i Webaidshop är kopplat till den grenen av projektet. 130 kronor kostar en andel i detta projekt.

WebaidShop är en del av Läkarmissionen.

Läs mer på Läkarmissionens hemsida www.lakarmissionen.se


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell