2011-02-04 13:42Nyheter

Gamla saker ger nya pengar till Läkarmissionen

Under dagarna fyra laddas Läkarmissionens Second Handbutik i Vällingby av värdefulla föremål. Vi kallar det Antikvecka. Antikhandlarna kallar det mycket hellre för fyndvecka.

Den 16-19 februari är det dags för årets antikvecka i Läkarmissionens Second Handbutik i Vällingby. Många fina föremål plockas fram ur lagren, för att äntligen få visas upp för potentiella köpare, som brukar vara hundratals. Mest är det självklart antikhandlare som besöker butiken under veckan, men också många privatpersoner som är intresserade av antika ting.

Där kommer att finnas Konst av Roland Svenson, keramik av Lisa Larsson och Gunnar Nylund och glas från Kosta Boda. Dessa föremål kommer garanterat kommer att bli sålda under dagarna, men det finns hundratals andra gamla föremål som också kommer att bidra till den stora försäljningen.

- Under de fyra dagarna räknar vi att få in ungefär 150 000 kronor, beroende på antalet besökare och tingens värde, säger Solveig Vallin, föreståndare för Läkarmissionens butik i Vällingby.

Pengarna går till Läkarmissionen och olika projekt i världen där visionen är att förflytta en människa från beroende och fattigdom till oberoende och självförsörjning.

- Men det är inte bara pengarna som är av vikt, fortsätter Solveig. Mycket handlar också om att göra Second Handbutiken känd och populär och det syftet fyller antikveckan. Många av de som handlade tidigare år har blivit våra stammisar och träffas varje onsdag då butiken öppnar för veckan.

Läkarmissionen och  Second Hand hittar du på Siktgatan 8 i Vällingby, tunnelbanestation Johannelund.


Om Läkarmissionen

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. 2017 gick runt 100 miljoner kronor till våra ändamål, främst hjälpinsatser i fyra världsdelar med tyngdpunkt på Afrika. Största delen av pengarna är gåvor från privatpersoner i Sverige. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Därför har vi ett nära samarbete med lokala partners inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läkarmissionen arbetar också med humanitärt bistånd. Läs mer på www.lakarmissionen.se eller följ oss på facebook.com/Lakarmissionen.


Kontaktpersoner

Hanna Rosell
Chef insamling och kommunikation
Hanna Rosell